Ai dus sarcina atâta timp, ai indurat greţurile matinale, drumurile repetate la baie şi acum ai vergeturi! Învaţă cum sa le reduci aspectul folosind untul de shea.

Un copil este un lucru uimitor. Cine ar fi crezut că poţi crea un lucru atât de perfect? Si cine ar fi crezut că poate face atâtea stricăciuni abdomenului tău ? Vergeturile sunt cel mai descurajant lucru după o sarcină.

Femeile se pot simţi stânjenite şi neatrăgătoare datorită vergeturilor.  Vergeturile pot apărea de asemenea dacă te-ai îngrăşat mai mult într-o perioadă scurtă de timp. Pe măsură ce corpul se măreşte, fie datorită unei sarcini sau îngrăşări, pielea încearcă să cuprindă noua mărime. Dar acest lucru crează cicatrici. Aceste cicatrici sunt vergeturile.

Vergeturile pot apărea oriunde, pe abdomen, pe spate, pe picioare şi chiar pe mâini.  Există câteva metode de a scăpa de ele dar majoritatea femeilor nu îşi pot permite sau nu vor să treacă printr-o operaţie dureroasă.

In timp ce operaţia este un mod extrem de a trata vergeturile, multe femei descoperă că Untul de Shea, nerafinat şi organic, poate ajuta.

Untul de Shea provine din miezul nucii de  Shea.  Este din ce în ce mai popular în lume datorită puterilor lui  vindecătoare. Este o sursă excelentă de vitamina A şi E, vitamine esenţiale pentru o piele sănătoasă. Astfel poate reduce aspectul cicatricilor şi le ajută să dispară.  Este extraordinar şi pentru iritaţii ale pielii, piele uscată, eczeme, înţepături de insecte şi multe altele…

Atunci când cumperi unt de shea, asigura-te că cutia conţine numai unt de shea şi acesta 100% natural.   Untul de Shea rafinat este încărcat cu chimicale toxice pentru a-i schimba culoarea în alb şi a-i da un miros foarte plăcut. De asemenea proprietăţile lui dispar prin procesul de rafinare.

Întinde şi masează untul pe orice parte a corpului tău cu vergeturi. Fă asta în fiecare zi. Vei observa că roşeaţa sau vineţeala vergeturilor se atenuează şi se transformă într-o culoare mult mai deschisă.  Vergeturile nu vor mai fi la fel de observabile şi, în funcţie de cât de grave sunt,  pot dispărea într-o lună. Poţi masa untul oriunde pe corp. Face minuni pentru pielea uscată, pentru pielea picioarelor şi este cunoscut pentru proprietăţile sale anti-îmbătrânire.   Chiar nu poţi da greş cu  untul  de shea nerafinat.

Poti folosi untul de shea pentru a preveni apariţia vergeturilor. Trebuie doar sa iţi masezi părţile corpului care sunt susceptibile apariţiei acestora (burtă, coapse…) cu unt de shea nerafinat la începutul regimului sau sarcinii.


Untul de shea pentru pielea delicată
a copiilor şi nou-născuţilor :

Foarte multi părinţi sunt îngrijoraţi de câte substanţe chimice sunt în cosmeticele destinate îngrijirii bebeluşilor.  Este îngrijorător faptul că majoritatea lor sunt pline de conservanţi,  chimicale şi alte toxine care sunt dăunătoare chiar şi pentru o piele matură. De aceea se  caută alternative naturale.

Untul de shea este natural 100%  şi este unul din cele mai bune creme pe care o poţi pune pe pielea sensibilă a copiilor.

Iată câteva cazuri în care poate fi folosit:

Iritaţii produse de scutece :

Untul de shea este uimitor pentru prevenirea şi tratarea iritaţiilor produse de scutece.  Este la fel de folositor ca orice cremă destinată acestui tip de iritaţie. Calmează imediat iritaţia  iar pentru prevenirea lor, masează puţin unt  pe pielea lor; acesta va crea un strat protector care hidratează continuu.

Proprietăţi calmante pentru piele:

După o băiţa caldă, poate fi masat delicat pe pielea copiilor, nimic nu e mai bun pentru hidratarea pielii lor uscată uneori.

Untul de shea poate fi masat şi pe buzele copiilor pentru a preveni sau trata crăparea lor.  Deseori aceasta poate fi provocată de creşterea dinţilor sau de umezeală în jurul gurii. Untul conţine latex, care creează o barieră naturală împotriva umezelii şi în acelaşi timp hrăneşte buzele uscate şi crăpate.

Protecţie solară:

Untul de shea conţine acid cinamic, care protejează în mod natural pielea împotriva razelor solare.  Deşi nu este un înlocuitor complet al cremelor solare(pentru că pielea bebeluşilor are nevoie de un FPS foarte ridicat), aplicarea untului ajută la protejarea pielii în timp ce o hidrateaza. Este însa ideal pentru zilele petrecute în casa când în mod normal  nu aţi aplica cremă solară; razele UV pot atinge pielea şi la umbră sau când ferestrele sunt deschise.

Băiţă:

Puteţi adăuga unt de shea în apa de baie pentru a catifela pielea copilului dumneavoastră. Încălziţi un pic untul în palme şi adăugaţi-l în apă în timp ce curge; este perfect pentru a ajuta la păstrarea pielii moi şi sănătoase.  Asiguraţi-vă doar că apa nu este prea fierbinte în unele locuri.

Virtuţi relaxante pentru muşchi:

Adaugaţi o lingură de unt în apă caldă sau masaţi muşchii care dor pentru o senzaţie de confort imediată.

Reclame