Cu timpul şi datorită factorilor externi(vânt, frig, soare, poluare), pielea se deshidratează.

Untul de shea poate fi utilizat ca un veritabil gardian natural al frumuseţii în lupta împotriva deshidratării pielii.

-Untul de shea pentru ten :

Untul de shea  se dovedeşte a fi la fel, dacă nu mai eficace decât majoritatea cremelor hidratante din comerţ care costa o avere.

Mulţumită virtuţilor sale hidratante şi protectoare untul de shea este ideal pentru tenul uscat,  ceea ce îl face un produs ideal pentru îngrijirea tenului. Mai ales în timpul iernii, untul de shea poate fi folosit ca cremă hidratantă, protectoare împotriva vântului care afectează tenul. In afara de proprietăţile lui hidratante, vitaminele pe care le conţine vor reda supleţea tenului şi vor bloca dezvoltarea ridurilor.

-Untul de shea pentru protecţia buzelor :

Pentru buze crăpate, folosiţi untul de shea în locul unui produs cosmetic pe bază de substanţe chimice. Pentru că nu toate balsamurile de buze, remediu pentru această problemă, iţi fac bine! Balsamul de buze este cel mai folosit produs pentru revigorare. In realitate, el conţine compuşi chimici dăunători pielii, mai ales în cazul sângerărilor sau plăgilor deschise.
Untul de shea hrăneşte corespunzător pielea şi oferă buzelor vitaminele de care au nevoie pentru a redeveni moi, rozalii şi frumoase. Aplică puţin unt pe buze dimineaţa; va forma un film protector pentru pielea buzelor şi le va proteja pe durata zilei.Reclame